Блог

Блог

30-04-2018

Ранчеро Стекхаус представя уникалната бразилска кулинарна традиция „родизио“

Ранчеро Стекхаус  представя уникалната бразилска кулинарна традиция „родизио“, такава каквато трябва да бъде. Ние предлагаме на клиентите си висококачествено, специално селектирано месо, бавно печено на шиш, докато не придобие съвършена златиста коричка и неустоим опушен аромат. В допълнение, на бюфет-бара можете да откриете изобилие от пресни салати, изкушаващи разядки и предястия. Всичко това е приятно акомпанирано от богатата ни винена листа и уютен, но просторен интериор. А за завършек ще ви поднесем и съблазнителни десерти, на които просто не можете да кажете „не“. И това далеч не е най-добрата новина.

Ние държим кулинарната традицията „родизио“ да бъде достъпна и да достигне до повече хора. Плащате веднъж и можете да се насладите на преживяването Ранчеро Стекхаус, докато имате място в корема си!

„Родизио“ се заражда в началото на 1900 г., когато маси европейци мигрират в Южна Америка, с идеята да развият изобилстващите плодородни степи, наречени пампа́си или пампа.След колонизирането на местността в нея започват да се появяват множество ферми. Ранчерос, фермерите в областта, копали дупки в земята, позволяващи им да пекат меса без вятърът да им пречи.

Местните започнали да се събират с приятели и семейство около огъня, разказвайки си истории и чакащи ярко червената жар да засвети в нощта. Слагали месата да се изпекат до съвършенство на бавен огън, а после режели от тях и сервирали на околните. Така се родила една кулинарна традиция, криеща в себе си романтиката на времето и ненадминатия вкус на домашно приготвената на огън храна. Традиция, пленила сърцата на множество кулинари, сред които сме и самите ние, усъвършенствана през годините, а днес – радваща се на популярност по целия свят. 

Ранчеро Стекхаус започна като идея, която искаше да предаде именно магията на тези събирания край огъня и споделянето на храна с хора, близки до сърцето. За нас бе важно да доразвием тази концепция. Да предложим на клиентите си както един вкусов експеримент, така и нещо познато, но надградено от професионален екип готвачи. Кулинарен шедьовър. 

Комбинация от най-доброто в бразилската и европейската кухни, поднесено със стил и на достъпна цена. Атмосфера, която да предразполага към събирането с приятели, да бъде автентична и уютна, а същевременно модерна и просторна. Отне ни месеци,но накрая успяхме. Представихме една незабравима кулинарна традиция по начин, който е удобен, практичен и надграждащ спрямо ежедневието на модерния човек. 

Ние държим на автентичното „родизио“ преживяване и предлагаме на клиентите си именно това. За нас храната, която поднасяме, е ключ към емоции и ненадмината наслада. Затова никога не бихме направили компромис с нея. Използваме само висококачествени специално селектирани меса, които приготвяме по автентична „родизио“ рецепта – бавно печени на топлината на зачервена до бронзово жар. По този начин месото се опушва, придобива златиста коричка, а същевременно соковете му се запазват и остава сочно.

До всяко свободно място в ресторанта ще откриете пул с две лица – червено и зелено. Първият цвят показва на пасадорите, които сервират, че не желаете повече, а вторият – че сте готови за поне още един рунд. Единственото, което ви остава, е да завъртите пула на зелено и да опитате месото, поднесено директно от жарта и изкушаващо с аромата си, както повелява „родизио“.

Независимо дали харесвате първокачествено телешко, крехко пилешко или ненадминато свинско, при нас ще откриете вкус, който избухва при допир с рецепторите и нежно се разлива по небцето за завършек. Всички меса са приготвени по индивидуален начин, който подчертава характерните за тях нотки и ги прави топящи се в устата.  Но това далеч не е достатъчно. Поне според нас. Родизио традицията изисква истинско преживяване и затова предлагаме и изключително богат избор на салати, разядки и предястия, които доразвиват концепцията и я превръщат в неустоима.

В Ранчеро Стекхаус ще откриете както добре познати рецепти, надградени с кулинарен финес от готвачите ни, така и изкусителни нови „изненади“, приготвени специално за вас. На бюфет бара ни ще намерите разнообразна топла и студена кухня, включваща множество салати, сезонни зеленчуци, топли и студени предястия, разядки, сирена, хляб, специално разработени от готвачите ни акомпаниращи сосове и безалкохолни напитки.

 Богатата ни винена листа е готова да задоволи всеки вкус. Всяка бутилка е специално селектирана, така че да се нюансира с цялостната вкусова палитра. И докато повечето от вас спокойно могат да потънат в този кулинарен карнавал, ние ви съветваме – не забравяйте да си оставите поне малко място и за десертите. Един завършек, след който клиентите ни разказват истории.  

Заповядайте в Ранчеро Стекхаус и се насладете на една традиция, пораснала и доразвита с времето. Провокирайте сетивата си, споделете преживяването с хората, близки до сърцето си. Усетете „родизио“!